Acteur Buddy Vedder schrijft kinderboek over recyclen plastic afval

Buddy Vedder heeft een kinderboek geschreven over het recyclen van plastic afval. Dat deed de 28-jarige Vedder in samenwerking met de Plastic Whale Foundation. Het prentenboek is vanaf 12 tot en met 25 september verkrijgbaar bij Kruidvat.

Het boek van Vedder draagt de titel Superhelden in de dop!. Met het boek wil Vedder de lezer op een laagdrempelige manier bewuster maken van het belang van recyclen. In dit boek laat Buddy twee plastic flesjes een avontuur beleven waardoor de lezer inziet dat elk plastic voorwerp waarde heeft. "Wij gebruiken momenteel met zijn allen nog steeds te veel plastic en gooien het daarna massaal weg. Daardoor ontstaan veel problemen. Hopelijk draagt het boek dat ik geschreven heb bij aan de bewustwording dat je verstandig met plastic moet omgaan", aldus de presentator.

Onze Wereldboeken 

Het boek maakt deel uit van de serie Onze Wereldboeken waarbij maatschappelijke thema's toegankelijk worden gemaakt voor kinderen. De thema's zijn gekoppeld aan een goed doel. Naast Vedder schreef ook Roxeanne Hazes een boek, samen met de stichting Stop Pesten Nu. Per jaar verschijnen er twee boeken in de serie.

Door: ANP