De Schoolschrijver lanceert Huisarrest: verhalen over kinderen in quarantaine

Nu De Schoolschrijver niet meer op school kan komen, komt De Schoolschrijver bij je thuis. Vanaf vandaag lanceert De Schoolschrijver Huisarrest. Dit is een spannend verhaal in tien delen, elke dag geschreven én voorgelezen door een andere Schoolschrijver. Dit meldt De Schoolschrijver.

Huisarrest gaat over tien kinderen, die niet meer naar buiten mogen omdat er een virus heerst. Ze wonen allemaal aan hetzelfde plein. Omdat ze elkaar ook niet kunnen opzoeken, vertellen ze elkaar verhalen door hun open raam.
 
Huisarrest bestaat uit tien delen, die elk worden geschreven en voorgelezen door een Schoolschrijver. Op deze manier maken de kinderen kennis met kinderboekenschrijvers met eigen vertelstijlen en verhalen. Eén deel duurt ongeveer 10 minuten en de kinderen krijgen aan het einde nog een tip om meer te lezen.
 
De deelnemende Schoolschrijvers zijn Maren Stoffels, Anna van Praag, Pieter Koolwijk, Marcel van Driel, Janny van der Molen, Pim Lammers, Sanne Rooseboom, Simon van der Geest, Enne Koens en Abdelkader Benali.
 
Vandaag om 14.00 uur is hier het eerste deel te zien: ‘De dakloze die de loterij won’ door Maren Stoffels.
 
Door: Nationale Onderwijsgids