Premier Mark Rutte laat wens van Stefan in vervulling gaan

Kinderen van groep 7 en 8 van basisschool Het Mozaïek in Enkhuizen kregen woensdag les van premier Mark Rutte. Dat was op verzoek van de 11-jarige Stefan. Hij had de minister-president al eerder gesproken in het Torentje via de Make a Wish Foundation. Dat meldt NH Nieuws.  

Stefan heeft een ernstige spierziekte, SMA 2. In een filmpje van de Make a Wish Foundation vertelde hij eerder dat hij van macht houdt en daarom graag Mark Rutte wou ontmoeten. Dat filmpje verstuurde hij al in 2021 en nu was het moment dan eindelijk daar. Fysiek kon Mark Rutte niet lesgeven, maar online wel. Stefan zat vooraan in de klas en het was een heel spannend moment voor de leerlingen en de juf.

Vragen stellen 

De premier vertelde onder andere over de geschiedenis van het Torentje en het Binnenhof. En alle kinderen mochten vragen stellen. Stefan was zelf heel erg onder de indruk. “Het is toch de baas van Nederland. Dus ik kon niet meer praten.” Een klasgenoot nam het gelukkig van Stefan over en stelde zijn vraag: wat het meest bijzondere was dat de premier had meegemaakt. Volgens Mark Rutte had de ramp met de MH17 de meeste indruk gemaakt.

Weken in quarantaine 

Voor Stefan zelf was het ook erg leuk om weer even op school te zijn. Vanwege een experimenteel onderzoek volgt hij voorlopig thuis les. Om zijn organen te beschermen krijgt Stefan prednison. “Dat zorgt ervoor dat hij bijna geen weerstand meer heeft. Hij mag niet ziek worden, dus hij zit nu al weken in quarantaine. Maar het gaat gelukkig goed met hem. Hij kon eerst niet eens kruipen, en laatst kroop hij al een heel stuk”, aldus zijn moeder.

Stefan kijkt vooral uit naar het moment dat hij weer naar school mag. Dat zal, als alles goed gaat, na de meivakantie weer gebeuren. 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk