Normal_tiener__jeugd__jeugdzorg__kind__wachten

Minister Hugo de Jonge stelt 4 miljoen euro beschikbaar voor het onderzoek Generation R van het Erasmus MC. De Jonge ontvangt vandaag het eerste exemplaar van het boek ‘Gezond Opgroeien. Van een kwetsbare naar een Kansrijke Start’ met daarin de resultaten van 15 jaar onderzoek naar de groei, ontwikkeling en gezondheid van 10.000 kinderen in Rotterdam. Dit meldt het ministerie van volksgezondheid.

Generation R is in 2001 gestart. In het onderzoek worden kinderen vanaf de zwangerschap tot de volwassenheid gevolgd. Door verschillende gegevens te verzamelen over beïnvloedbare factoren, zoals sociale achtergrond en leefstijl, willen de onderzoekers weten waarom het ene kind zich optimaal ontwikkelt en het andere kind niet of minder. Ook geeft het onderzoek inzicht in het ontstaan van ziekten en gedragsproblemen. Het extra geld wordt nu gebruikt om opnieuw kennis te vergaren nu de deelnemers 18 jaar worden.
 

Gehoorverlies versus schoolresultaten

Zo werden vorige week onderzoeksresultaten bekendgemaakt over de gevolgen van licht gehoorverlies. Kinderen met een licht gehoorverlies halen minder goede scores op de cito eindtoets. Ook laten zij meer gedragsproblemen zien dan jonge tieners die wel goed horen.
 
Door: Nationale Onderwijsgids