Erasmus MC heeft het onderwijs grotendeels weer opgestart

Bij het Erasmus MC is woensdag het onderwijs weer opgestart. Er zijn wel wat lokalen aangepast, omdat niet alle locaties bruikbaar zijn voor onderwijs. Grote hoorcolleges worden nog online gegeven. Dat bevestigt opleidingsdirecteur Janneke van der Woude. Alle studenten zijn hierover geïnformeerd. Dat meldt het Erasmus Magazine.  

In gebouw Gk, waar afgelopen donderdag docent Jurgen Damen is neergeschoten, worden er nog geen colleges gegeven. Normaal gesproken krijgen studenten in dit gebouw practica.

Professionele begeleiding 

Studenten mogen wel in groepen naar binnen in het Gk-gebouw. Daar zal ook professionele begeleiding bij aanwezig zijn. De universiteit en het Erasmus MC bieden nog meer hulp bij de verwerking van de schietpartij en de brandstichting in het onderwijsgebouw. Er waren veel studenten en medewerkers getuige van de schietpartij, werden geëvacueerd of zaten een tijd opgesloten in het gebouw.

Minuut stilte 

Donderdag 5 oktober wordt er om 14.30 uur op het Erasmus MC een minuut stilte gehouden. Dat gebeurt ook op campus Woudestein. Op de campus zelf is geen centrale bijeenkomst, in het ziekenhuis wordt een bijeenkomst gehouden in de centrale hal.

Door: Nationale Onderwijsgids /Femke van Arendonk