Week na overlijden docent een minuut stilte op Erasmus Universiteit

Op de gehele Erasmus Universiteit is deze week een week van rouw. Er ligt een condoleanceregister op Campus Woudestein en bij het Erasmus MC. Donderdag wordt er op de hele universiteit een minuut stilte gehouden uit respect voor de slachtoffers van vorige week. Toen schoot een geneeskundestudent drie mensen dood. Dat meldt het Erasmus Magazine.

Het College van Bestuur heeft alle docenten gevraagd om bij aanvang van de colleges stil te staan bij de gebeurtenissen van donderdag 28 september. Rond 14.30 stapte Fouad L. het onderwijsgebouw aan de Rochussenstraat binnen. Daarvoor had hij al zijn 39-jarige buurvrouw doodgeschoten en haar 14-jarige dochter neergeschoten. Zij overleed later. Op de vierde verdieping van het onderwijsgebouw schoot L. docent Jurgen Damen neer. De 43-jarige docent overleed nog diezelfde middag.

Minuut stilte 

Op donderdag 5 oktober, om 14.30 precies, wordt op campus Woudestein een minuut stilte gehouden. Het College van Bestuur heeft docenten gevraagd om dan even de colleges stil te leggen.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk