Erasmus MC ontving brief van het OM met waarschuwing voor verdachte

Het Openbaar Ministerie (OM) had het Erasmus MC al eerder gewaarschuwd voor de verdachte van de schietincidenten gisteren in Rotterdam. GeenStijl heeft daarover een brief van het OM aan het ziekenhuis gepubliceerd. Dat meldt RTL Nieuws. 

In de waarschuwingsbrief van het OM staat dat de man verschillende keren met justitie en de politie in aanraking is gekomen en ook is veroordeeld. De informatie van het OM wordt met het ziekenhuis gedeeld om hen te ondersteunen in het uitoefenen van hun rol als verstrekker van basisdiploma’s. Het ziekenhuis kan dan ook, indien nodig, maatregelen trekken die passend zijn. Het Erasmus MC was namelijk van plan de verdachte een diploma tot basisarts toe te kennen.

Dierenmishandeling 

Volgens de brief van het OM kwam de man de afgelopen jaren meerdere keren in aanraking met justitie vanwege dierenmishandeling. In januari moest hij nog voor de rechter verschijnen vanwege het schoppen en gooien van een hond. In 2021 werd hij beschuldigd van het schieten van een pijl op een duif en mishandelde hij een konijn.

Het is niet duidelijk of het Erasmus MC actie heeft ondernomen na de waarschuwing van het OM.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk