Studenten en medewerkers Erasmus MC kregen slachtofferhulp na schietdrama

Zo’n 250 studenten en medewerkers van het Erasmus MC hebben hulp gekregen van Slachtofferhulp na de schietpartij van Fouad L. Docent Jurgen Damen werd op 28 september vorig jaar doodgeschoten. De impact van de schietpartij is nog altijd voelbaar binnen het Erasmus MC. Dat meldt Rijnmond.

Fouad L. zocht zijn docent Jurgen Damen op in het Erasmus MC en schoot hem in koelen bloede dood. Eerder op de dag had hij al zijn buurvrouw en buurmeisje doodgeschoten. Ondertussen woedde er brand in het Onderwijscentrum, aangestoken door L. om chaos te creëren. Studenten en medewerkers van het Erasmus MC waren getuige van wat er zich binnen het centrum afspeelde.

Trauma 

Studenten die ooggetuige zijn geweest, maar ook mensen die slachtoffers hebben geholpen hebben een trauma hiervan opgelopen. Derdejaars geneeskundestudent Saad sprak met het Erasmus Magazine. Hij verstopte zich met een medestudent op het toilet terwijl Fouad L. door het gebouw liep. Als Saad in datzelfde toilet komt, gaat zijn hartslag flink omhoog. Hij ligt vaak wakker met de gedachte ‘wat als L. nu wel het toilet binnen was gekomen?’

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk