Normal_boeken__lezen

Zes spannende, avontuurlijke en aangrijpende klassiekers zijn nu toegankelijk gemaakt voor jongere lezers vanaf 9 jaar. Kinderboekenschrijvers zoals Frank van Pamelen en Marlies Slegers hebben een bewerking gemaakt van hun favoriete klassiekers om kinderen kennis te laten maken met deze prachtige verhalen. Op 20 november vindt de feestelijke boekpresentatie van de complete serie plaats bij Kinderboekwinkel de Boekenberg (Kleine Berg) in Eindhoven. De presentatie begint om 19:30 uur, duurt tot 21:30 uur en wordt afgesloten met een meet and greet met de schrijvers. Dit meldt Zwijsen.

De klassiekers Gullivers Travels, Peter Pan, Sherlock Holmes - The Hound of the Baskervilles, the Wizard of Oz, Dracula en Oliver Twist zijn door zes kinderboekenschrijvers zo bewerkt en vertaald dat het heel toegankelijke verhalen zijn, voor een breed lezerspubliek. De boeken zijn geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar. Daarnaast hoort bij ieder boek een gratis augmented reality app, waardoor het verhaal tot leven komt.

 

Klassiekers zijn blijvers

Klassiekers gaan over een wereld vol fantasie. Ze zijn spannend en grappig. En het bijzondere is: dat blijven ze dus door de jaren heen. Ze zijn in de loop der tijd vertaald in veel talen. Overal ter wereld zijn ze terug te vinden in boekwinkels en bibliotheken. 
 

Gratis apps 

Uitgeverij Zwijsen heeft hierom deze mooie en tijdloze verhalen geschikt gemaakt voor een jonger publiek. In deze nieuwe uitgaven, illustraties van bekende illustratoren als Martijn van der Linden en Emma Ringelding, is het beste van twee werelden bij elkaar gekomen. Elk boek is voorzien van een gratis app met extra’s zoals een luisterboek en boektrailer met historische context om het verhaal nog meer tot leven brengen.
 
Door: Nationale Onderwijsgids