Normal_rss_entry-175557

In het basisonderwijs zijn er 3000 voltijdsbanen bijgekomen, meldt minister Arie Slob (Onderwijs). Hij baseert zich op nieuwe gegevens van DUO die volgende week naar buiten komen.

Het gaat om de periode tussen oktober 2017 tot oktober 2018. "Er is vooral veel onderwijsondersteunend personeel bijgekomen. Zij stellen leraren in staat zich te richten op hun kerntaak: lesgeven", schrijft de bewindsman zaterdag op zijn Facebookpagina.

Deze week bleek uit onderzoek dat het extra geld dat is vrijgemaakt om de werkdruk op basisscholen te verminderen ook effect heeft. Desondanks noemde 59 procent van de leerkrachten het extra budget "een druppel op een gloeiende plaat".

Het kabinet steekt honderden miljoenen extra in het primair onderwijs om de werkdruk te verlagen en de lonen te laten stijgen. Er is hier een groot lerarentekort. Dat loopt steeds verder op.

Een dikke week geleden demonstreerden nog tienduizenden mensen uit het basis en voortgezet onderwijs op het Malieveld in Den Haag. Zij willen meer geld en minder werkdruk. Meer dan 2600 basisscholen in het hele land bleven dicht.

Volgens de Algemene Onderwijsbond (AOb) is er voor heel het onderwijs, van basisonderwijs tot en met de universiteiten, 4 miljard euro extra nodig.

Door: ANP