Normal_rss_entry-174791

Scholen in Utrecht wordt aangeraden de deuren gesloten te houden. De persoon die in een tram schoot in Utrecht, is voortvluchtig. De politie sluit niet uit dat er meer daders zijn, maar spreekt vooralsnog van een dader. Dit melden ANP en Hart van Nederland.

Na de schietpartij heeft de politie scholen in de stad geadviseerd de deuren dicht te houden. Dat zegt een woordvoerster van de scholenkoepel SPO. Bij SPO Utrecht zijn 35 scholen voor openbaar basisonderwijs in Utrecht aangesloten.

Katholieke basisschool De Achtbaan in Utrecht laat via intranet weten: “Wij zijn op de hoogte van het laatste nieuws. Voor de veiligheid houden we de kinderen nu binnen en de school is dicht. We willen geen onnodig paniek zaaien, maar beter te voorbarig dan onnodig risico.”
 
De politie houdt er rekening mee dat de dader of daders “een terroristisch motief” hadden. Een groot gebied is afgezet. UMC Utrecht heeft een calamiteitenhospitaal geopend. Ook op Schiphol geldt extra waakzaamheid. In Rotterdam wordt bij stations en moskeën extra gesurveilleerd.
 
De gemeente Utrecht heeft een telefoonlijn opengesteld voor mensen die vragen hebben over de schietpartij. Dat maakt de gemeente dinsdag bekend in een weblog, dat opengesteld is wegens het incident. Het nummer is 030-2860000.
 
Door: ANP