Normal_kinderen__rennen__sport__beweging__gym

Vanaf deze week krijgen leerlingen van basisschool Kardinaal Alfrinkschool in Emmen elke dag gymles van een vakdocent. Doel: meer rust in de klas, blije kinderen en een betere concentratie. Dit meldt Dagblad van het Noorden.

Schooldirecteur Ilonka Waterloo legt uit waarom. “Kinderen zitten veel stil en moeten vaak geconcentreerd werken, terwijl ze van nature zo veel mogelijk willen bewegen. We geloven dat we door meer beweging niet alleen het welbevinden van de kinderen verhogen, maar ook de leeropbrengsten.”
 
Want het gaat bij de gymlessen niet alleen om het bewegen en het aanscherpen van motorische vaardigheden. Sporten zorgt ook voor meer aandacht, concentratie en taakgerichtheid, naast het ontwikkelen van diverse 21ste-eeuwse vaardigheden zoals communiceren en creatief denken.
 
De extra gymlessen worden gegeven door een vakdocent die speciaal is ingehuurd vanuit het subsidiepotje om de werkdruk te bestrijden. Voor de reguliere leerkrachten betekent dat een extra adempauze tussendoor, en dus minder werkdruk.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids