Normal_klaslokaal__leeg__vrij__schoolverlater

Ook de Algemene Vereniging van Schoolleiders (AVS) gaat verder met actievoeren. De vereniging roept schoolleiders op om van 4 tot en met 8 februari geen vervanging wegens ziekte in te vullen. Hiermee willen ze onder andere laten zien dat het zoeken naar vervangers veel te veel tijd vergt en de werkdruk laat toenemen. Dit meldt AVS.

De AVS is altijd solidair geweest met de acties in het primair onderwijs voor onder andere het verhogen van de lerarensalarissen. De AVS wil echter meer, waaronder voldoende directietijd, administratieve ondersteuning en een conciërge in de school voor de schoolleiders. Ook moet de wet IKC-vorming of samenwerking tussen primair en voortgezet onderwijs faciliteren in plaats van belemmeren. Daarnaast breekt AVS een lans voor goede ict-voorzieningen in een modern schoolgebouw.
 
Daarom roept AVS alle schoolleiders op om in de eerste week van februari geen vervanging te regelen bij ziekte. Zo willen ze laten zien dat schoolleiders een grote en complexe verantwoordelijkheid hebben hierin. Enerzijds kunnen hun beslissingen de werkdruk van de leerkrachten verhogen en de kwaliteit van het onderwijs onder druk zetten. Aan de andere kant kunnen leerlingen en ouders de dupe zijn wanneer klassen naar huis moeten worden gestuurd. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids