Normal_film__camera

Vrijdagavond zijn op het Cinekid Festival in Amsterdam de jury- en publieksprijzen uitgereikt voor de beste jeugdtelevisie en kinderfilms van 2018. De Belgische film Rosie & Moussa won de Cinekid Leeuw voor Beste Kinderfilm. Vechtmeisje werd bekroond tot Beste Nederlandse Familiefilm. Dit meldt Cinekid.

Ook de publieksfavorieten werden vrijdag bekendgemaakt. De bezoekers van Cinekid konden de hele festivalweek hun stem uitbrengen. De Noorse roadmovie Los Bando kwam als Beste Kinderfilm uit de bus. En Vechtmeisje was ook volgens het publiek de Beste Nederlandse Familiefilm van 2018.
 
Televisieserie De regels van Floor (VPRO) ging naar huis met de Cinekid Leeuw voor Beste Nederlandse Fictieserie. De Beste Nederlandse Non-Fictieserie was volgens de jury De proefkeuken (VPRO).
 
Tijdens de prijsuitreiking werd ook de Cinekid Ereprijs overhandigd aan Anna van der Staak. Van der Staak heeft een bijzondere staat van dienst op gebied van jeugdtelevisie bij de VPRO. Ze stond aan de wieg van succesvolle programma’s als De Daltons, Zaai, Roos en haar mannen en recentelijk De regels van Floor.
 
Cinekid is het grootste mediafestival voor de jeugd tussen de 3 en 14 jaar. Jaarlijks bezoeken ruim 60.000 kinderen en hun begeleiders het festival op de Westergasfabriek in Amsterdam en 40 filmtheaters in Nederland. Het festival omvat alle aspecten van de media-industrie voor een jong publiek en biedt naast kwalitatieve media ook workshops en masterclasses waarin kinderen zelf aan het werk gaan. Cinekid vertoont honderden bijzondere films en televisieprogramma’s en creëert met de meest innovatieve tools, games, installaties, mediakunst en apps het zeer populaire MediaLab.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids