Normal_kind_lezen_leren_boek

Zondag 10 juni krijgt Den Haag een nieuwe ambassade: de Kinderboekenambassade. Tijdens het gratis festival de Kinderboekenparade op 10 juni zal deze in het Kinderboekenmuseum in Den Haag geopend worden. Vanaf deze locatie zullen Kinderboekenambassadeurs Hans & Monique Hagen het belang van (voor)lezen onder de aandacht brengen. Dit meldt het Nederlands Letterenfonds.

De Kinderboekenambassade wordt om 11 uur geopend door de Haagse burgemeester Pauline Krikke en Kinderdirecteur Sarah van Pruissen (12). Zij zullen de Nederlandse Kinderboekenambassadeurs Hans & Monique Hagen feestelijk verwelkomen in het Kinderboekenmuseum. Kinderen krijgen bij de Kinderboekenambassade een paspoort waarin ze zes van hun favoriete boeken kunnen invullen. Vervolgens kunnen ze in een kort filmpje vertellen over hun favoriete boek. De filmpjes worden verzameld op de website van de Kinderboekenambassadeurs, waardoor er een steeds grotere database van ontstaat.
 
Voor de periode van 2017 tot 2019 zijn Hans & Monique Hagen samen de Kinderboekenambassadeurs. Zij zetten zich in deze twee jaar in voor de promotie van de jeugdliteratuur. Daarbij vragen ze speciale aandacht vragen voor (kinder-)poëzie. De ambassadeurs geven niet alleen lezingen en workshops, maar bezoeken ook asielzoekerscentra en delen berichten op de speciale Facebook-pagina en website. Zo proberen ze zo veel mogelijk kinderen in het land te bereiken met hun boodschap: van boeken word je gelukkig.
 
De Nederlandse Kinderboekenambassadeurs worden telkens voor twee jaar aangesteld door Stichting Lezen en het Nederlandse Letterenfonds in samenwerking met de Stichting Schrijver School Samenleving en Stichting CPNB.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids