Normal_logo_download__2_

Gisteren is de Week van de Hoop weer begonnen. Van 19 tot en met 25 maart wil Verus, de vereniging voor katholiek en christelijk onderwijs, samen met leerlingen een positieve beweging in de maatschappij op gang brengen. Het thema dit jaar is: ‘Ik deel hoop’. Dit meldt Ikhebhoop.nl.

Vorig jaar vond de Week van de Hoop voor het eerst plaats en was toen een groot succes met vierhonderd deelnemende scholen. Verus wil met de Week van Hoop de hoop van honderdduizenden kinderen, leerkrachten en docenten zichtbaar maken als positieve tegenkracht. Waar in 2017 nagedacht werd over het thema ‘ik heb hoop’, wordt in de Week van de Hoop 2018 heel concreet aan de slag gegaan rondom het thema ‘ik deel hoop’. Ook dit jaar zijn er weer speciaal ontwikkelde lessen en een app waarmee de leerlingen ontdekken hoe zij hoop kunnen delen in hun eigen omgeving. Het lesmateriaal is beschikbaar via digiboard.ikhebhoop.nl of in de special Ikhebhoop-app.
 
Tijdens de Week van de Hoop toert Verus door het land om deelnemende scholen te bezoeken. Deelnemers maken bovendien kans om mee te doen aan The Passion die dit jaar plaatsvindt in Amsterdam Zuidoost.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids