Logo_verus

Op 3 juli 2019 is Berend Kamphuis verkozen tot de nieuwe voorzitter van Verus. Kamphuis heeft werkervaring in zowel het hoger beroepsonderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs en het voortgezet onderwijs. Bijna twintig jaar werkte hij als voorzitter van het college van bestuur bij het Alfa-college en bij het CVO Zuid-West Fryslân. Tevens was hij lid in de Onderwijsraad, de Federatie Christelijk MBO en de commissie Goed bestuur. Dit meldt Verus.

Kamphuis laat aan Verus weten enthousiast te zijn over zijn benoeming. Bij Verus komen onderwijs, politiek en levensbeschouwing samen: onderwerpen waar hij zich gedurende zijn werkzame leven al mee bezighoudt. Scholen dienen volgens hem een algemeen belang. Goed onderwijs bevordert een goed leven, stelt hij.
 
Ook de leden van Verus zijn positief gestemd. Ze melden dat ze Kamphuis hebben leren kennen als een professionele onderwijsbestuurder. “Hij heeft een goed onderbouwde en doorleefde visie op het unieke en waarde(n)volle van het bijzonder onderwijs op religieuze grondslag."
 

Over Verus

Verus is de vereniging voor katholiek en christelijk onderwijs in Nederland. Meer dan 4000 scholen in het primair onderwijs, het voortgezet onderwijs , het middelbaar beroepsonderwijs en het hoger onderwijs zijn aangesloten bij de vereniging.
 
Door: Nationale Onderwijsgids