Logo_week_van_de_hoop

Verus, de vereniging voor katholiek en christelijk onderwijs, organiseert van 19 tot en met 25 maart de Week van de Hoop. Vorig jaar vond deze week voor het eerst plaats en was toen een groot succes met vierhonderd deelnemende scholen. Met de Week van de Hoop wil de onderwijsorganisatie samen met leerlingen een positieve beweging in de maatschappij op gang brengen. Het thema dit jaar is: "Ik deel hoop". Dit meldt Verus.

Om in de klas aandacht te besteden aan de Week van de Hoop is er speciaal lesmateriaal ontwikkeld, afgestemd op verschillende niveaus van het primair en voortgezet onderwijs. Het lesmateriaal is beschikbaar via digiboard.ikhebhoop.nl of in de special Ikhebhoop-app.

Scholen die zich aanmelden voor de Week van de Hoop ontvangen bovendien een pakket met ondersteunend lesmateriaal en Ikhebhoop-armbandjes voor alle leerlingen. Ook maken scholen kans op een filmreportage op school. Tijdens de Week van de Hoop tourt Verus door het land om deelnemende scholen te bezoeken. Deelnemers maken bovendien kans om mee te doen aan The Passion die dit jaar plaatsvindt in Amsterdam Zuidoost.

Meer informatie op ikhebhoop.nl

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids