Normal_overleg__communicatie__discussie

Burgemeester Martijn Vroom van Krimpen aan den IJssel is niet blij met het conflict tussen de gemeente Capelle aan den IJssel en onderwijskoepel BLICK. In een brief schreef hij onlangs dat de samenwerking behoorlijk te wensen over laat. Dat meldt het AD.

Onderwijsstichting BLICK zorgt voor het onderwijs in beide gemeentes. Het conflict tussen de gemeente Capelle en de stichting speelt al sinds basisschool De Catamaran in Capelle vorig jaar noodgedwongen moest sluiten. Afgelopen januari werd bekend dat de problemen nog niet uit de wereld zijn, nadat wethouder Josien van Cappelle van de gemeente Capelle opstapte. Nog steeds zijn er zorgen over BLICK. De relatie met de gemeente Capelle heeft inmiddels een flinke deuk opgelopen.

Voor een goede verstandhouding met BLICK is het volgens Vroom van groot belang dat de gemeenten Capelle en Krimpen afhankelijk van elkaar zijn. Hij schrijft dat de gemeenten van elkaars inzichten gebruik moeten maken en dat argumenten gewogen moeten worden om tot een goede samenwerking te komen. Want dat is momenteel niet het geval, vindt de burgemeester, die zijn brief namens het volledige Krimpense college schreef.

De gemeente Capelle is onlangs een onafhankelijk onderzoek begonnen naar de stichting. Omdat BLICK medewerking weigert, heeft Krimpen laten weten niet te willen deelnemen aan dat onderzoek. Blick heeft liever dat er een bemiddelaar wordt aangesteld door de commissaris van de Koning. Het college in Krimpen gaat hierin mee. De VVD in Capelle wil dat er afscheid wordt genomen van de gemeenschappelijke regelingen tussen beide gemeenten. 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids