Normal_klaslokaal__leeg__vrij__schoolverlater

Basisschool De Catamaran in Capelle aan den IJssel is sinds 1 augustus gesloten. Rondom dat besluit was het afgelopen jaar veel discussie. Ook nu wordt er nog steeds doorgesudderd over de kwestie. Zo wil de VVD opheldering over het advocatenkantoor dat werd ingeschakeld rond de sluiting van de school. De partij heeft kritiek op burgemeester Oskam. Dat meldt het AD.

Onderwijskoepel BLICK op onderwijs maakte in maart van dit jaar bekend dat De Catamaran moest sluiten. Ouders en de gemeenteraad protesteerden hiertegen, maar dat leverde niets op. Vooral de manier waarop de sluiting tot stand kwam, leidt tot ontevredenheid bij diverse partijen. Hoge advocaatkosten en de persoonlijke dagvaarding van een bestuurslid van BLICK worden niet getolereerd. De VVD-fractie wijst nu naar burgemeester Oskam.

De gemeente wil niet ingaan op de zaak, omdat er nog gesprekken lopen met het advocatenkantoor. De VVD wil weten of er een mogelijk is om de advocatenrekening te verlagen. De gemeente Capelle moest uiteindelijk 60.000 euro betalen. De VVD wil graag opheldering over de zaak, omdat het vertrouwen tussen onderwijsinstelling BLICK en de gemeente behoorlijk is verstoord.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids