Normal_sleutel_slot

Basisschool De Catamaran in Capelle aan den IJssel sluit per 1 augustus haar deuren. Voor ouders en leerlingen kwam die boodschap deze week als donderslag bij heldere hemel. Veel ouders zijn bang dat de veiligheid van hun kind in het geding komt. Dat melden RTV Rijnmond en het AD.

Omdat de school nog maar zeventig leerlingen telt, wil schoolbestuur BLICK op Onderwijs de school samenvoegen met de andere locatie van De Catamaran in de wijk Schollevaar. Ouders bestempelen de school als ‘veilig haven’ voor hun kind en zijn bang dat hun toekomst op het spel staat door de verandering na de zomer.

Ook de gemeente zegt verbaasd te zijn over het besluit van het schoolbestuur, omdat er nog gesprekken gaande zouden zijn over de toekomst van de basisschool. Het bestuur van De Catamaran zegt altijd open kaart te hebben gespeeld naar de gemeente en vindt dat de gemeente nu probeert stemming te maken.

Volgens  Marjolein Willemsen, voorzitter van het college van bestuur BLICK op Onderwijs, is de sluiting van De Catamaran nodig, omdat een kleine school niet garant kan staan voor kwalitatief goed onderwijs. Om voor alle ouders een goede oplossing te vinden, wil de school met iedereen individueel in gesprek tijdens een ouderavond die gepland staat voor 16 maart aanstaande. Ook het schoolbestuur en de gemeente gaan volgende week nog een keer met elkaar in gesprek.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids