Normal_leerlingen__school__peuter__kleuter__les__school__klas__po__ko__so

De aanmelding voor de tweede ronde van het burgerschapsproject 1001 Nacht voor basisscholen is onlangs van start gegaan. In het project, georganiseerd door bureau Arkade, wordt in de klassen aandacht besteed aan persoonsvorming, burgerschap en levensbeschouwelijk leren. Dat meldt VOS/ABB.

Het doel van 1001 Nacht is het bevorderen van burgerschap en empathie bij kinderen met verschillende achtergronden. Dat wordt gedaan aan de hand van diverse verhalen uit het Midden-Oosten. De aanmelding voor de tweede ronde van dit pilotproject loopt nog tot 11 december aanstaande. Scholen die geïnteresseerd zijn om mee te doen kunnen zich per mail melden bij Mark Bos, via m.bos@ipabo.nl.

Een van de lessen van 1001 Nacht werd door premier Mark Rutte bijgewoond. Dat deed hij op 15 november op openbare basisschool Kameleon in Den Haag. Rutte nam een kijkje bij de kinderen van groep 5 van de school.

Organisator Arkade werkt voor het project samen met het Centrum Humanistische Vorming, onderzoeksbureau Oberon en de Canadese tekenfilmmaatschappij Big Bad Boo.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids