Normal_techniek_hoogopgeleid

Basisscholen in de provincie Noord-Holland kunnen in het schooljaar 2017-2018 deelnemen aan een internationale challenge waarbij ze hun eigen zelfrijdende auto van de toekomst bouwen. Dit doen zij met leerlingen uit Amerika (Californië en Ohio), die op hetzelfde moment met de challenge aan de slag gaan. Dit meldt provincie Noord-Holland.

De challenge is in drie onafhankelijke rondes verdeeld, waar de scholen zich gratis voor  kunnen inschrijven. De inschrijving voor de eerste ronde is gestart. In Amerika hebben al 60 teams zich ingeschreven. Per ronde vallen er ook prijzen te winnen, onder meer een meet & greet met bouwers van zelfrijdende auto’s en technische gadgets voor in de klas.
 
Er is een internationale jury die de inzendingen bekijkt en beoordeelt. Aan het eind van het schooljaar (juni 2018) komen de deelnemende scholen uit Noord-Holland bij elkaar voor een speciaal event in het Provinciehuis in Haarlem, waar kindercolleges worden gegeven en leerlingen meer te weten kunnen komen over de mobiliteit van de toekomst.
 
Omdat smart mobility een belangrijk onderwerp is voor de provincie, wil Noord-Holland jongeren stimuleren om met dit onderwerp aan de slag te gaan en mee te denken over mogelijke oplossingen. Daarom helpt de provincie om deze challenge mede mogelijk te maken. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids