Logo_raadgedicht_logo

Het project Raadgedicht gaat weer van start. Gedurende tien weken verschijnt elke maandag een gedicht waarin één woord ontbreekt. De bedoeling is dit ontbrekende woord te raden. Elke vrijdag verschijnt de oplossing in een woordwolk, waarbij ook de ‘foute’ antwoorden getoond worden. De dichter reageert op de ingestuurde woorden. Dit meldt Raadgedicht.

Honderden schoolklassen stuurden vorig jaar hun oplossing in. Ook dit jaar verwachten we weer veel belangstelling. Raadgedicht is een interactieve manier van lezen en schrijven. De lezer wordt uitgedaagd met de dichter mee te denken. De dichters vinden het spannend om te ervaren welke woorden de lezers voor hun gedicht aandragen. Misschien is het wel beter dan wat ze zelf hebben bedacht? Leerkrachten zijn enthousiast, want Raadgedicht leidt tot een geconcentreerde manier van lezen en een hernieuwde belangstelling voor poëzie in de klas.

De gedichten zijn speciaal voor Raadgedicht geschreven door bekende dichters. Deze keer zijn dat Kasper Peters, Linda Vogelesang, Tim Gladdines, Gerard Berends, Saskia van der Wiel, Hans Kuyper, Gil van der Heyden, Frank Eerhart, Jos van Hest en Simon van der Geest. Op de website is meer informatie te vinden over de dichters. Ook wordt bij elk gedicht een lesvoorstel gegeven.

Winnaars krijgen een vermelding op de erelijst en ze maken wekelijks kans op een poëziepakket van Het Poëziepaleis. Deelname aan Raadgedicht is gratis. Ga naar www.raadgedicht.nl of download de gratis Raadgedicht app. De gedichten zijn geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. Ook volwassenen mogen meedoen.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids