Normal_rss_entry-101095

Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën denkt dat het kabinet erin zal slagen geld te vinden voor de verhoging van de lerarensalarissen. De PvdA-bewindsman zei dat vrijdag voor aanvang van de ministerraad. "We gaan er gewoon over praten. We gaan het oplossen.'' Volgens Dijsselbloem is over de kwestie "een iets te opgewonden sfeer ontstaan'' en zijn er "te grote woorden gebruikt."

Eerder dreigde vicepremier en PvdA-leider Lodewijk Asscher dat de PvdA-ministers de begroting niet zullen tekenen als er geen extra geld komt voor onderwijzerssalarissen. Premier Mark Rutte en andere VVD-kopstukken reageerden daar negatief op. Rutte zei onder meer teleurgesteld te zijn door de uitlatingen van Asscher.

Volgens Dijsselbloem is geld "op zich'' niet het probleem om begrotingskwesties op te lossen binnen het kabinet. Hij wees er wel op dat de Nederlandse staatsschuld nog verder omlaag moet. Die bevindt zich maar net onder het in de EU geldende maximum van 60 procent van het bruto binnenlands product. Als er een nieuwe economische crisis uitbreekt is de begroting "zo weer uit het lood'', waarschuwde de minister.

Door: ANP