Normal_bezuinigen_geld_besparen

Het Amsterdamse schoolbestuur Onderwijs 4 Nieuwe Tijd heeft tussen eind oktober en april 130.000 euro aan bekostiging ontvangen voor één van zijn twee Steve Jobsscholen, De Voorsprong, terwijl die school geen onderwijs meer verzorgde. Dit bevestigt de Onderwijsinspectie na onderzoek aan de Algemene Onderwijsbond. 

De Onderwijsinspectie begon in maart een onderzoek naar de bekostiging van de Steve Jobsschool in Amsterdam, nadat het Onderwijsblad van de Algemene Onderwijsbond hierover aan de bel trok. Op de school stond in die tijd nog één leerling ingeschreven die volgens het schoolbestuur niet zomaar naar een andere school kon. Om te onderzoeken of de leerling extra ondersteuning nodig zou hebben, werd hij via het samenwerkingsverband half november tijdelijk op een school voor speciaal basisonderwijs van een andere stichting geplaatst. Toch ging er nog steeds geld naar O4NT. Naar wat nu blijkt ten onrechte.
 
Naast de 130.000 euro heeft het schoolbestuur 2.000 euro onrechtmatig uitgegeven aan leerlingenvervoer. Ook kreeg de stichting door een administratieve fout in schooljaar 2014/2015 een kleine 700 euro te veel bekostigd vanwege een dubbeltelling. De inspectie beraadt zich nu op eventuele vervolgstappen. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids