Normal_ipad__tablet__onderwijs__docent__leerling__uitleg__ipad_onderwijs__digitaal

De iPadschool van Maurice de Hond, stichting Onderwijs 4 Nieuwe Tijd, is afgelopen week failliet verklaard. De Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) van het ministerie van Onderwijs, die onlangs twee ton aan onderwijsgeld terug eiste van het bestuur van de school, zal zich nu als schuldeiser bij de curator moeten melden. Dit meldt de Algemene Onderwijsbond.

Het faillissement zou door het bedrijf One Uitzendbureau eind januari zijn aangevraagd. In een reactie aan de AOb toonde DUO zich verrast over het nieuws.
 
Eerder werd bekend dat DUO, na een gesprek met De Hond en de secretaris van de nu failliete school besloten had om 207.738 euro terug te vragen. Dat geld zou onterecht zijn uitbetaald omdat de school, De Voorsprong, nauwelijks leerlingen had en op enig moment zelfs al geheel gesloten was. Volgens De Hond echter was al meermalen aangegeven dat er geen leerlingen meer op de school zouden zijn terwijl er toch maandelijks geld werd overgemaakt. Dat geld is volgens hem besteed aan het onderwijs op zijn andere Amsterdamse iPadschool De Ontplooiing. De Hond heeft dan ook bij DUO bezwaar aangetekend tegen de claim, die procedure loopt nog.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids