Normal_kind_tablet

De Stichting Seva World blijft strijden voor de komst van een Steve Jobsschool in Den Haag. De stichting, die ook een kinderdagverblijf volgens dit concept heeft, staat vrijdag bij de Raad van State met verbeterde statuten. Minister Slob had eerder bekostiging van de school afgewezen omdat in de statuten niet duidelijk vermeld stond welke richting het onderwijs wil volgen. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

Het plan was om de school te openen in stadsdeel Laak. De stichting Seva World heeft ook al een kinderdagverblijf volgens het SteveJobsprincipe in de Schilderswijk. Het type onderwijs dat op een Steve Jobsschool wordt gegeven laat de kinderen hun taken zo veel mogelijk zelf plannen. Ook werken ze veel op de iPad. Jobs was de grondlegger van technologiebedrijf Apple.
 
In juni 2017 werd er door Den Haag groen licht gegeven voor de komst van de school. De gemeenteraad zette wel een aantal vraagtekens, met name wat betreft de kwaliteit, de feitelijke inrichting en de toekomstbestendigheid van de school. Omdat de aanvraag echter wel voldeed aan de wettelijk criteria kon de raad het plan niet afkeuren. Daarna is bij het ministerie van onderwijs een verzoek ingediend om de nieuwe school te bekostigen. Deze ging niet akkoord met de plannen. Volgens Slob was het onduidelijk welke richting het onderwijs wil volgen, omdat daarover in de statuten niet genoeg vermeld stond.
 
Inmiddels heeft de stichting Seva World de statuten aangepast en hoopt de stichting nu wel groen licht te krijgen om de school te stichten. Dit zal vrijdag duidelijk worden bij de Raad van State.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids