Normal_samenwerken_handen_schudden

Op de onderwijsmanifestatie op het Malieveld in Den Haag neemt een delegatie van politici vandaag de petitie van het PO-Front in ontvangst. Hoeveel mensen de oproep voor een beter salaris en minder werkdruk in het basisonderwijs hebben getekend, wordt om 16.30 uur door Thijs Roovers en Jan van de Ven onthuld. Dit meldt FNV.

De politieke delegatie bestaat uit Bente Becker (VVD), Paul van Meenen (D66), Michel Rog (CDA), Eppo Bruins (ChristenUnie), Jesse Klaver (GroenLinks), Emile Roemer (SP), Lammert van Raan (Partij van de Dieren) en Lodewijk Asscher (PvdA). De presentatie van het podiumprogramma is in handen van Barbara Barend.
 
De manifestatie is het slot van de actiedag die start op vrijwel alle scholen in Nederland. Zij beginnen één uur later met de lessen. De invulling van dat uur bepaalt het team zelf. De actie startte enkele weken geleden met een online petitie voor beter onderwijs, door een lagere werkdruk en een beter salaris voor de leraren in het primair onderwijs. De actie wordt gevoerd door PO-Front, een uniek samenwerkingsverband van actiegroep PO in Actie, de onderwijsbonden AOb, AVS, CNV Onderwijs, FNV, FVOV en werkgeversorganisatie PO-Raad.
 
De petitie werd massaal ondertekend door sympathisanten, ouders en leraren. Afgelopen vrijdag stond de teller ruim boven het kwart miljoen. Morgenmiddag wordt dus duidelijk hoeveel mensen de actie van het PO-Front steunen.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids