Normal_techniektoren

Leerlingen uit de groepen 7 en 8 van de Brederoschool in Groningen hebben een eerste prijs behaald tijdens de finale van het landelijke Techniek Toernooi. In Arnhem, waar de finale werd gehouden, zorgde de zelfgemaakte waterraket van de leerlingen ervoor dat de hoofdprijs behaald werd. In april won de school al de regionale voorronde van het evenement. Dat meldt RTV Noord. 

Tijdens het Techniek Toernooi presenteerden de Groningse leerlingen hun technische kunsten samen met leerlingen van scholen uit de rest van het land en België. Vanaf januari is er op de Brederoschool hard gewerkt aan de waterraket, die volgens een van de leerlingen vijftig meter de lucht in kan worden geschoten. De raket werkt op water en luchtdruk en er was ook een parachute in gemaakt, zodat de raket seconden lang in de lucht kon blijven zweven.

Stichting Techniek Promotie organiseerde de wedstrijd die als doel heeft om wetenschap en techniek te promoten bij basisschoolleerlingen en jongeren. Uiteindelijk moet dat weer leiden tot meer mensen die voor een technische opleiding kiezen, zodat het tekort aan arbeidskrachten in de sector op den duur wordt opgelost. 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids