Normal_ict__laptop__computer__toetsenbord__digitaal

Delft krijgt een Digital Operations Centre. Het centrum komt tot stand dankzij een samenwerking van ROC Mondriaan, Haagse Hogeschool, TU Delft,  22 bedrijven (o.a. Isispace, Airborne, Festo en Siemens) en de gemeente Delft. Het is een belangrijke ontwikkeling in  het techniekonderwijs in de regio. Op 31 oktober was de kick-off. Dit meldt gemeente Delft.

In het Digital Operations Centre wordt gewerkt aan de professional van de toekomst in de high tech en ICT-sectoren. De ontwikkelingen in de technologie gaan snel en bedrijven moeten zich hier tijdig op voorbereiden. Het centrum laat onderwijs en bedrijfsleven beter op elkaar aansluiten. Studenten, docenten en werknemers met actuele kennis en vaardigheden op het gebied van digitalisering en automatisering werken hier samen.
 
Bedrijven hebben grote behoefte aan werknemers met actuele kennis en vaardigheden. Nieuwe mensen moeten straks werknemers vervangen die met pensioen gaan. Ook komt er steeds meer vraag naar deze diensten. Werknemers moeten straks voldoen aan andere en hogere eisen op het gebied van vaardigheden, kennis en houding, omdat er steeds meer nieuwe producten, productiemethoden, taken en werkzaamheden komen.
 
Het Digital Operations Centre wordt eind 2019 geopend in een nieuwe werkplaats: ‘Betafactory 2.0’. Deze is straks te vinden op de campus van de Haagse Hogeschool in Delft.
 
Door: Nationale Onderwijsgids