Normal_kwasten_kunst_schilder

Diverse cultuur- en sportorganisaties hebben een gezamenlijke brief gestuurd aan informateur Schippers. In deze brief roepen zij op alle leerlingen mogelijkheden voor cultuureducatie en -participatie te bieden in het belang van hun toekomst. Ook Petra van Haren heeft als voorzitter van de Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS) haar handtekening gezet onder de brief. Dit meldt AVS.

Cultuuronderwijs - en participatie helpen jongeren in het ontdekken van hun eigen identiteit en talenten. Het is daarom belangrijk dat instellingen  in de kunst, cultuur, sport, welzijn en onderwijs samen kunnen bouwen aan een omgeving waarin jongeren veilig kunnen opgroeien en die hen stimuleert het beste uit zichzelf te halen, schrijven de partijen in de brief.  Zo willen de organisaties dat cultuur samen met sport een vaste plaats krijgt in het onderwijs en voorzieningen toegankelijker worden gemaakt voor arme gezinnen.

De organisaties doen diverse voorstellen voor het concreet maken van deze wensen. Zo stellen zij voor om cultuur en sport als partners te betrekken bij integrale kindcentra en om een vast bedrag van 10 euro per jaar per leerling beschikbaar te stellen voor kunst, cultuur en sport in het onderwijs. Ook vragen zij dat leerkrachten bijgeschoold worden in cultuur(onderwijs).

Lees hier de brief 'De waarde van cultuur en sport voor integraal jeugd- en jongerenbeleid'

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids