Normal_woordenschat__taal__leren__alfabet

Verschillende basisscholen van over de hele wereld gaan tijdens the Big Event Meertaligheid hun creativiteit tonen aan de hand van de vraag: Wat is de leukste plek in jouw regio of land? Op woensdag 12 april reikt het internationale online platform MySchoolsNetwork van NHL Hogeschool de prijzen uit voor de beste inzendingen. Het doel van de wedstrijd is om cultuur en meertaligheid op een creatieve manier een eigen platform te geven. Dit meldt NHL Hogeschool.

Het Big Event is georganiseerd in samenwerking met de Europese Commissie. Doel van de bijeenkomst is dat basisschoolleerlingen op een creatieve manier naar hun regio kijken en in aanraking komen met basisschoolleerlingen uit andere continenten. Dit doen ze op een originele wijze door middel van een tekening, een foto, een gedicht of video. Op deze manier maken de leerlingen op een speelse manier kennis met andere (minderheids)talen en zetten ze hun eigen taal in het zonnetje. Een vakjury zal uit alle deelnemers twee winnaars aanwijzen en daarnaast wordt er online via MySchoolsNetwork ook een publiekswinnaar gekozen. 
 
MySchoolsNetwork is een internationaal, online platform waarbij leerlingen in het Engels met elkaar leren communiceren. Sinds 2010 begeleiden NHL-studenten van de lerarenopleidingen via de site scholieren op een speelse en positieve manier. De website is vergelijkbaar met sociale netwerken zoals Facebook, maar dan in een gesloten en veilige omgeving. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids