Normal_leerlingen_klas_basisschool_school

In de afgelopen drie jaar zijn door het GION Onderwijs/Onderzoek (Universiteit Groningen) in opdracht van NRO-ProBO en NRO-OPRO een aantal beleidsgerichte studies uitgevoerd rondom de overgang van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs en de vmbo-mbo overgang. Op dinsdag 31 januari worden de uitkomsten van deze studies gepresenteerd. Dat meldt NRO.

Bij de presentatie van de studieresultaten ligt het accent op de aanbevelingen voor het onderwijsbeleid. De overgang van basis- naar voortgezet onderwijs en vmbo naar mbo wordt vanuit verschillende perspectieven belicht. Tijdens de studiemiddag staan kansen en belemmeringen inzake schoolloopbaan, cognitieve en niet-cognitieve ontwikkelingen rondom overgangen op het niveau van onderwijsstelselkenmerken, school- en klaskenmerken en leerlingfactoren centraal.

De studiemiddag is op 31 januari van 13:00 tot 17:00 uur in Utrecht. Aanmelden kan tot en met 10 januari via overgangenaansluitingen@rug.nl. Deelname aan de studiemiddag is gratis.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids