Normal_kind__leerling__problemen__huiswerk__speciaal_onderwijs__achterstand__concentratie

De beeldvorming over jongeren met een licht verstandelijke beperking is vaak negatief. De ambities, talenten en kansen voor deze jongeren worden daardoor vaak niet gezien. Terwijl deze jongeren met het juiste steuntje in de rug meer kunnen dan vaak wordt gedacht. Een diploma halen bijvoorbeeld of goed werk leveren. Dat meldt Ieder(in).

Jongeren met een licht verstandelijke beperking willen leren en werken. Het enige wat ze hiervoor nodig hebben is het juiste steuntje in de rug. Dat willen ervaringsdeskundige jongeren duidelijk maken op 3 oktober op de 'Voor de Jeugd Dag'. Deze dag wordt georganiseerd door de ministeries van Volksgezondheid, Veiligheid, Onderwijs en het Nederlands Jeugdinstituut en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Beleidsambtenaren en bestuurders jeugd en onderwijs van gemeenten, zorg en welzijns- en onderwijsprofessionals, raadsleden, ouders en jeugd komen dan bij elkaar.

De ervaringsdeskundige jongeren zullen op deze dag een pitch houden waarmee ze onder meer willen meegeven: praat mét mij en niet over mij, kijk naar mijn kansen en niet mijn beperkingen en geef mij meer tijd om te leren en te leren werken. Ook wijzen de jongeren op een aantal belangrijke uitgangspunten, zoals dat er ruimte gemaakt moet worden voor maatwerk, dat geen enkele jongere hetzelfde is en dat een diploma belangrijk is. De pitch wordt georganiseerd door Ieder(in) en LFB.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids