Normal_rugzak__klas__kinderen__schooltas__klaslokaal__po

De Dick Bruna-school in Veldhoven wil bij de rechter betere huisvesting voor de school afdwingen. De basisschool barst nu al uit z'n voegen maar verwacht na de zomer opnieuw een flinke toename in het aantal leerlingen. De gemeente wil dat de school leegstaande lokalen gaat gebruiken van de andere basisscholen in de gemeente. Het schoolbestuur van de Dick Bruna vindt deze oplossing niet toereikend en slecht voor de kwaliteit van het onderwijs. Dit meldt Eindhovens Dagblad.

Overkoepelende scholenstichting RBOB de Kempen wil dat er een permanente oplossing komt voor het huisvestingsprobleem van de Dick Bruna. Wethouder Hans van de Looij wil dat de school gebruik maakt van de leegstaande lokalen op andere scholen maar daarmee zou de leerlingen verspreid raken over vier locaties. De Dick Bruna gebruikt al vijf klaslokalen van de Casimirschool en bijna alle ruimte in de multifunctionele accommodatie (MFA) in de wijk. Het schoolbestuur van Dick Bruna vindt dat geen oplossing omdat het onderwijs dan teveel versnipperd raakt.

De Dick Bruna-school is de afgelopen vijftien jaar flink gegroeid. Komend schooljaar verwacht de school zo'n 815 leerlingen. In 2001 waren dat er nog 220 leerlingen. De openbare basisschool is daarmee de enige in Veldhoven die een dergelijke groei laat zien. Andere basisscholen bleven redelijk stabiel of krompen in leerlingaantallen. Zo heeft de andere Veldhovense scholenstichting, de Veldvest, veel last van leegstand op haar locaties.

Het gebruik van de lokalen op de Casimirschool beschouwt RBOB de Kempen slechts als tijdelijke oplossing. De stichting vindt dat de leerlingen recht hebben op een duurzame oplossing en niet “elk jaar maar weer een noodscenario”, aldus bestuurder Henk van Well. De zaak voor de rechter dient komende vrijdagochtend.

© Nationale Onderwijsgids