Normal_gym__sport__leerling__turnen__beweging__springen

Van de ouders met schoolgaande kinderen in het basisonderwijs is 89 procent voorstander om op iedere school verplicht een gymleraar aan te stellen. Dit blijkt uit een poll van Ouders van Nu onder 560 respondenten. 60 procent stelt dat zijn of haar kind te weinig lichamelijke oefening krijgt op school. Driekwart van de ondervraagden vindt het een goed idee om schoolzwemmen weer tijdens schooluren te faciliteren. Dat meldt Ouders van Nu.

In het basisonderwijs staat geen verplicht aantal uur per week voor gym op het rooster. Op de meeste scholen krijgen leerlingen wekelijks slechts twee keer 45 minuten les in bewegen. Begin februari diende de VVD een wetsvoorstel in om een bevoegde gymleraar op iedere basisschool aan te stellen en zo meer de nadruk te leggen op bewegen. Verder kwam uit de poll naar voren dat 76,6 procent van de ouders het meeste waarde hecht aan gymles naast de reguliere lessen, 20 procent stemt voor muziekles en 3 procent vindt toneel het belangrijkste.

Naar aanleiding van de bevindingen en de discussie staat de komende editie van Naar School, een kwartaalblad door de makers van Ouders van Nu, helemaal in het teken van sport. Met onder meer verhalen over de impact van winnen en verliezen, een school waar bewegend leren centraal staat, tips voor ouders van kinderen die niet willen sporten en preutsheid in de kleedkamer van de gymzaal. Het tijdschrift richt zich op ouders die alles willen weten over de stap naar en tijd op de basisschool. 

© Nationale Onderwijsgids