Normal_kwasten_kunst_schilder

De Vereniging CultuurProfielScholen Primair Onderwijs (VCPS-PO) is onlangs opgericht door twintig basisscholen die cultuuronderwijs hoog in het vaandel hebben staan. Het doel van de VCPS-PO is om kennis van goed kunst- en cultuuronderwijs te samen te brengen en uit te wisselen tussen cultuurprofielscholen. Dit meldt het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst.

De VCPS-PO is een vereniging voor basisscholen en culturele partners die de plaats van kunst en cultuur in het onderwijsprogramma erg belangrijk vinden en erkenning willen voor hun werk op het gebied van cultuuronderwijs. Deze scholen willen graag hun kennis over kunst en cultuur uitdragen en uitwisselen, maar zijn een regionale minderheid hierin. Hierdoor wordt kennisuitwisseling in de praktijk bemoeilijkt. De vereniging is opgericht om te voorzien in deze informatie- en studiestromen door middel van bijeenkomsten. Daarnaast wordt gekeken naar de structuur van de vereniging, wat de meerwaarde zou moeten zijn en het kwaliteitssysteem.
 
Scholen in het primair onderwijs die zich meer willen profileren op het gebied van kunst en cultuur kunnen zich aan sluiten bij de vereniging. Daarnaast kunnen culturele instellingen veel betekenen voor de VCPS-PO.
De VCPS-PO is mede tot stand gekomen dankzij de ondersteuning van het Fonds voor Cultuurparticipatie, diverse culturele instellingen en de Vereniging van CultuurProfielScholen in het voorgezet onderwijs. 
 
© Nationale Onderwijsgids