Normal_basisschool_klas_kinderen

Er komt 11,5 miljoen euro beschikbaar om nog dit jaar het binnenklimaat van 30 Amsterdamse basisscholen te verbeteren. Er wordt onder andere ingezet op systemen voor klimaatbeheersing voor leslokalen die dit nodig hebben. De plannen zijn onderdeel van een grotere aanpak om het klimaat in alle Amsterdamse basisscholen schoner en gezonder te maken. Dit meldt het Parool.

De gemeente Amsterdam doet een investering van tien miljoen euro, schoolbesturen leggen de resterende 1,5 miljoen euro op tafel. De extra energie die verbruikt wordt door het gebruiken van klimaatsystemen, wordt opgevangen door zonnepanelen en zuinige verlichting. Ook isolatie van een schoolgebouw kan een optie zijn.
 
In 2018 moeten 111 Amsterdamse schoolgebouwen voorzien zijn van goede systemen voor klimaatbeheersing. Vorig jaar kregen twintig Amsterdamse basisscholen al een dergelijke behandeling. 
 
Vanaf volgend jaar wordt ook gekeken naar de luchtkwaliteit van middelbare scholen. Hiervoor loopt momenteel een pilot op twee Amsterdamse scholen. Afhankelijk van de uitkomst daarvan wordt een plan van aanpak gerealiseerd. Deze kan afwijken van die van de basisscholen omdat in het algemeen de gebouwen van middelbaar onderwijs groter zijn.
 
© Nationale Onderwijsgids