Normal_taal__kind__taal_leren__boek

Ouders kloppen steeds eerder aan bij bijlesinstituten voor bijles. Al vanaf groep 3 van de basisschool wordt aan sommige kinderen bijles gegeven in hoofdrekenen en begrijpend lezen. Zo krijgen ze de extra aandacht die ze op school soms moeten missen. Dit schrijft Het Parool.

Ouders hebben niet genoeg vertrouwen in de begeleiding die hun kinderen van school krijgen. Klassen zijn groot waardoor de aandacht voor de individuele leerling minder is. Daarnaast is het studieadvies dat leerlingen krijgen niet meer volledig afhankelijk van de scores op de CITO-toets. De hele schoolcarrière wordt meegenomen in het advies. Ouders hebben daar minder vertrouwen in. 
 
Bijlesinstituten merken deze tendens op. Er vindt een verschuiving plaats van leerlingen uit groep 7 en 8 naar steeds jongere leerlingen uit lagere groepen. Ouders willen dat hun kinderen bij de top horen en het verschil maken. Ze willen hun kind het maximale geven door bijles en een-op-een-begeleiding, zoals tegenwoordig in Azië al heel normaal is.
 
© Nationale Onderwijsgids