Logo_slo

Het nationaal expertisecentrum Stichting Leerplan Ontwikkeling SLO is van plan te verhuizen, van Enschede naar Utrecht. De gemeente vreest dat het vertrek van het expertisecentrum flinke economische gevolgen zal hebben voor de regio. De fractievoorzitters van de gemeenteraad hebben daarom in een brief aan minister Bussemaker van Onderwijs gevraagd om de verhuizing tegen te houden. Dit meldt RTV Oost.

Het vertrek van de SLO uit Enschede zal een relatief klein aantal banen kosten. Maar het verlies van elke baan is er een te veel voor de regio Twente, zeggen de fractievoorzitters. Ook als 'hotspot' van innovatieve kennis heeft de SLO grote waarde voor de economie in de regio, schrijven zij in hun brief. De gemeenteraad krijgt bijval van de Commissaris van de Koning Ank Bijleveld en de Twente Board, een samenwerkingsorganisatie van bedrijven, kennisinstellingen en de overheid.

Minister Bussemaker gaf eerder te kennen zich niet met de verhuizingsplannen van de SLO te willen bemoeien omdat het om een zelfstandige organisatie gaat. Vorige week heeft de Tweede Kamer echter een motie aangenomen die de minister verplicht zich toch bezig te houden met de toekomst van het expertisecentrum.

De SLO is het centrum voor leerplanontwikkeling voor het primair, speciaal en voortgezet onderwijs. De hoofdvestiging van de stichting zit nu nog in Enschede. Het bestuur wil in 2017 verhuizen naar Utrecht omdat deze stad meer centraal ligt en daardoor beter bereikbaar is voor partners.

© Nationale Onderwijsgids