Logo_6cf6db35-eb52-464a-b9b4-8ca7a74af195

Het aflopen jaar zijn 260 basisscholen ingestapt met 'DorrDigi'. Deze innovatieve software maakt het mogelijk om de ontwikkeling van kleuters nauwlettend te observeren, te registreren en te rapporteren. Op deze manier kunnen docenten binnen het kleuteronderwijs hun leermethodes aan laten sluiten bij de belangstelling van het kind. Dat meldt Dorr voor Onderwijs. 

De ingevoerde observaties in het systeem worden op een overzichtelijke digitale leerlingenkaart getoond, die gebruikt kan worden als leidraad bij oudergesprekken. Omdat leraren hun eigen invulling kunnen geven aan de uitvoering van DORR, is het systeem op iedere school te integreren.

Tijdens de Nederlandse Onderwijs Tentoonstelling (NOT) werd er dusdanig veel over het innovatieve DORR gesproken, dat het programma LifestyleXperience van RTL 4 besloot een uitzending hieraan te wijden. Op 1 november om 14:20 zendt RTL 4 de aflevering uit, waarin te zien is hoe het DORR systeem gehanteerd wordt op de Daltonschool in Ees.

Ontwikkelaar én kleuterjuf Hetty Timmer uit Borger wil het bedrijf graag verder uitbouwen. Om dit te realiseren is er een stichting opgericht en kan iedereen het kleuteronderwijs verder versterken door een bijdrage te doen via crowdfunding. 

© Nationale Onderwijsgids