Logo_logo_technische_universiteit_tu_delft

Deze zomer kunnen kinderen hun eigen Hybride Skimboard, een combinatie tussen een Skimboard en Flowboard of Longboard (lang skateboard), ontwerpen, bouwen en testen. Dit kan tijdens een zomerkamp op het Science Centre van de Technische Universiteit (TU) in Delft. De kinderen worden begeleid door een productontwerper die is afgestudeerd aan de faculteit Industrieel Ontwerpen van de TU Delft.

Door samen met de productontwerper alle productiefasen van een Hybride Skimboard te doorlopen, leren de kinderen onder andere om zelf een vacuümpomp te maken en lamineren ze de lagen van een board. Verder kunnen ze hun boards personaliseren met kleuren en logo’s. Naast het bezoeken van de TU Delft Campus wordt tijdens de laatste dag van het Science Camp een bezoek gebracht aan de ruim 140 meter lange sleeptank van de faculteit 3Me van de TU Delft.

Een Longboard is een lang skateboard dat gemaakt is om te cruisen over het asfalt en om van heuvels af te boarden. Net zoals het Hybride Skimboard leren kinderen diverse ontwerp- en productie technieken. Ook het gebruik van  duurzame materialen en het construeren van mallen om zelf thuis boards te bouwen, behoort tot het programma.  Verder zullen de kinderen lamineren, zagen, frezen, boren en gaan zij zelf de trucks en wielen monteren. Het board kan volledig gepersonaliseerd worden door het te verven en grip tape aan te brengen. Het Longboard wordt geleverd compleet met hoge kwaliteit trucks, lagers en wielen.

De Science Camps worden op de laatste dag afgesloten op het strand of in de duinen bij Ter Heijde. Onder begeleiding van professionele Skimboard- of Longboard instructeurs zullen kinderen de golven of duinen bedwingen op hun eigen gebouwde Hybride Skimboard of Longboard.

In de weken van 13 juli tot 21 augustus vinden de Science Camps plaats. Meer informatie en inschrijfformulieren zijn te vinden op de website.

© Nationale Onderwijsgids