Normal_internet_verslaving_meisje_achter_computer_sociale_netwerk_sites

De Vereniging Vechtstreek en Venen in Breukelen, een bovenschoolse organisatie waartoe 14 basisscholen behoren, wil een grote stap zetten in de integratie van ict in het onderwijs. Daarom had de vereniging een Europese aanbesteding opgesteld. Via deze aanbesteding is Heutink ICT de ict-leverancier geworden van de vereniging. Deze organisatie ontwikkelt innovatieve oplossingen voor het primair, voortgezet en beroepsonderwijs en de dagopvang. Dat meldt Odin Group B.V.

Tot op heden was op de diverse scholen van de vereniging sprake van een tamelijk versplinterde situatie met een sterke focus op de techniek. "Bij het opstellen van onze Europese aanbesteding zijn we niet uitgegaan van hardware en software maar van de vraag: wat is de ideale leeromgeving waarin onze kinderen tot de beste leerresultaten kunnen komen?”, zegt Nelleke Deelen-Geuze, directeur van Vechtstreek en Venen. Heutink ICT had de geboden ruimte het best benut, ook onderwijsinhoudelijk, zegt Deelen-Geuze.

Op alle scholen van de vereniging worden diverse ict aanpassingen gedaan. Zo wordt er een complete digitale leer- en werkomgeving geïnstalleerd. 

© Nationale Onderwijsgids