Normal_jet_bussemaker_minister_ocw_rijksoverheid

Minister Bussemaker van Onderwijs heeft een prijs van 50.000 euro ingesteld voor het beste voorbeeld van museumeducatie voor kinderen. In museumeducatie werken musea en basisscholen samen. De nieuwe tweejaarlijkse prijs wordt dit jaar voor het eerste uitgereikt. Het prijzengeld is bedoeld om het samenwerkingsprogramma tussen het museum en de school verder te ontwikkelen. Dit meldt de Onderwijscoöperatie.

De prijs gaat naar het beste voorbeeld van museumeducatie voor kinderen, dat is ontwikkeld als samenwerking tussen een basisschool en een museum. Het programma moet aantoonbaar gewaardeerd worden en moet ook op andere scholen toepasbaar zijn. “Het is essentieel dat scholen en musea samen educatieprogramma's ontwikkelen. De nieuwe prijs is bedoeld als stimulans voor de noodzakelijke blijvende educatieve samenwerking tussen musea en scholen”, zegt Ursie Lambrechts, voorzitter Taskforce Museumeducatie.

Scholen kunnen hun inspirerende of vernieuwende museumeducatie-programma aanmelden voor 15 juni, via het aanmeldingsformulier. Dit formulier moet na invullen gemaild worden naar museumeducatie@museumvereniging.nl.

© Nationale Onderwijsgids