Watersport voor basisonderwijs (foto: Fotostudio Wierd)

Sportbedrijf Lelystad organiseerde afgelopen donderdag en vrijdag een speciaal programma voor basisscholen in de stad. Zestig basisschoolleerlingen maakten kennis met verschillende watersporten tijdens de Dutch Match Cup Race. Wethouder John van den Heuvel gaf het startsein voor de sport- en spelactiviteiten door zelf te gaan surfen op een surf simulator.

De leerlingen van basisschool de Driemaster konder verschillende sporten en spellen uitproberen op het water, zoals zeilen, kanoën, lopen in plastic ballen op het water of kijken bij de wedstrijden en trainingswedstrijden van het match racen. In een speciaal vak in de Bataviahaven was een afgeschermd stuk water voor de kinderen. Het Watersportverbond zorgde ervoor dat er een groot aantal bootjes van het type Optimisten aanwezig waren, waarin de kinderen het zeilen zelf eens konden proberen.

Wethouder John van den Heuvel: “Met de Dutch Match Cup Race kunnen we Lelystad goed op de kaart zetten als watersportstad. En met deze diverse activiteiten speciaal georganiseerd voor leerlingen van  basisscholen kunnen kinderen ook ervaren hoe leuk het is om aan watersport te doen.”

© Nationale Onderwijsgids