Logo_kpc_groep-speciaalgewoon

De overstap van het speciaal naar het regulier onderwijs kwam tot nu toe sporadisch voor. Passend Onderwijs is van start gegaan. De verwachting dat meer leerlingen de overgang zullen maken. Om deze leerlingen (en hun ouders) goed te kunnen begeleiden, faciliteert KPC Groep een leerkring voor onderwijsprofessionals om met en van elkaar te leren. 

Dit door het delen van goede praktijkvoorbeelden en nieuwe inzichten zowel op het niveau van de leerling, de school en het samenwerkingsverband. Met als resultaat dat leerlingen een passende en succesvolle overstap zullen maken van speciaal naar gewoon.

Inhoud
Speciaal Gewoon‘Onderlegger’ bij het thema ‘overstappen’  is de handreiking speciaalgewoon. Deze handreiking is gratis te downloaden op www.speciaalgewoon.nl. In deze handreiking zijn factoren beschreven die bijdragen aan een succesvolle overstap van leerlingen van speciaal naar regulier onderwijs. In de leerkring wordt de overstap vanuit verschillende invalshoeken besproken. Daarbij kan het gaan over de individuele leerling, de manier waarop de speciale school de overstap voorbereid, de wijze waarop de reguliere school de leerling passend onderwijs biedt en het beleid van het samenwerkingsverband over ‘overstappen’. Meer informatie en inschrijven.

© Nationale Onderwijsgids