Normal_blk-noarderleech-nme

Vijf wethouders en één burgemeester uit de zes Noordoost Friese gemeenten ondertekenden vanmiddag de intentie om intensief te gaan samenwerken op het gebied van Natuur- en Duurzaamheidseducatie. Er zijn drie centra in de regio die aan honderd basisscholen Natuur- en Milieueducatie (NME) aanbieden. 

UurNatuur
NME-centrum De Klyster, NME-Tytsjerksteradiel en NME-Achtkarspelen verzorgen sinds jaar en dag Natuur- en Duurzaamheidseducatie voor het basisonderwijs in vijf gemeenten. Oorspronkelijk stond NME voor Natuur- en Milieueducatie. Deze naam dekt de lading echter niet meer. Onder de naam UurNatuur verzorgen de centra arrangementen op het gebied van Natuur en Duurzaamheid in eigen regio. Binnen een arrangement worden aanbieders, onderwijs en begeleiders bij elkaar gebracht. De centra kunnen hierdoor goed aansluiten bij de wensen van de scholen maar ook bij gemeentelijk beleid.
 
Krachten bundelen
De totstandkoming van één organisatie voor Natuur- en Duurzaamheidseducatie zal gefaseerd verlopen. De komende 2 jaar staan in het teken van de praktische samenwerking. Om te beginnen zal er een gemeenschappelijk aanbod onder de naam UurNatuur richting de 100 basisscholen uitgaan. Na die 2 jaar moet duidelijk zijn welke organisatievorm het beste past.
 
© Nationale Onderwijsgids