Normal_leerstijlen
Woensdag 21 mei organiseren MindEdit en RT-lab een lezing over passend onderwijs en leerproblemen. Het thema van de avond is: “Passend onderwijs? Sluit aan op leerstijlen!' Zowel ouders van kinderen in het basisonderwijs, leerkrachten en directie van scholen in het basis- en voortgezet onderwijs als zorgpartners zijn van harte welkom bij de interactieve lezing. 
 
Kinderen kunnen verschillende leerstijlen hebben en zijn bijvoorbeeld woord- of taaldenkers. De kinderen uit deze groep denken veelal volgordelijk en leren vanuit delen naar het geheel. Kinderen met dyscalculie, ADHD, ODD of bijvoorbeeld het Syndroom van Down hebben daarentegen vaak een andere manier van leren. Zij hebben een voorkeur voor visueel leren of leren door beleving. 
 
Op deze andere leerstijlen is het reguliere onderwijssysteem echter nauwelijks ingericht, volgens Edith de Witt-Roos van MindEdit. Tijdens de lezing geeft ze inzicht in verschillende manieren om verschillende talenten te herkennen en pleit ze ervoor zoveel mogelijk op de leerstijl van een kind te kunnen aansluiten. Hierdoor zouden onnodige leerachterstanden en emotionele problematiek (deels) voorkomen kunnen worden. 
 
Aanmelden
Tijdens de lezing wordt er afgewisseld tussen praktijkvoorbeelden, interactieve gedeeltes en (beeld)materiaal. De avond vindt plaats bij boekhandel Roodbeen van 19.45 tot 22.15 uur. Aanmelden kan via e-mail naar edith@mindedit.nl. 
 
© Nationale Onderwijsgids