Normal_normal_voorlezen_still

Ex-criminelen vertellen over hun eigen ervaringen op Haagse basisscholen om kinderen op het rechte pad te houden. Nadat schooldirecteuren bij Stichting Mooi aangegeven hadden dat ze al bij kinderen van jonge leeftijd kunnen zien welke het verkeerde pad op dreigen te gaan kwam Mooi met dit initiatief naar voren. Dit meldt Omroep West. 

De oud-criminelen die de kinderen op hun basisscholen gaan bezoeken hebben gezeten voor autodiefstal, handel in drugs of wapenbezit. "De verhalen van deze oud-criminelen moet de kinderen weerhouden het criminele pad op te gaan", zegt Gaby de Vries van stichting Mooi. Schooldirecteuren zeggen dat ze al bij kinderen van 10 jaar kunnen aangeven of ze het verkeerde pad op dreigen te gaan. Dit project, dat Stichting Mooi samen met Triple Ex op poten heeft gezet, moet hen hier dus van weerhouden. 
 
Op basisschool de Zuidwester in Den Haag heeft in juni vorig jaar het project proefgedraaid. Dit verliep naar grote tevredenheid van de organisatie. Welke scholen de ex-criminelen allemaal gaan bezoeken is nog niet bekend. 
 
© Nationale Onderwijsgids